trešdiena, 2011. gada 14. septembris
Dažas jaunas bildes
Pagājusī nedēļa pagāja (he, labi skan... "pagājusī nedēļa pagāja"... protams, ka pagāja, jo "pagājusī" nedēļa nevar "paskriet", tad tā būtu "paskrējusī nedēļa") Riga Food zīmē Ķīpsalā. It kā tikai divas dienas tur biju, it kā tikai katru dienu pa četrām stundām, bet - tik piepildītas un foršas! Paldies izdarīgajām asistentēm par trauku mazgāšanu, bet galvenais, - Ivetiņai par doto iespēju cept rauga mīklas bulciņas un cepumus Ķīpsalas hallē. Pa visiem kopā notiesājām kādas 25 plātsmaizes un kādus 10 kg cepumu, par 16 kg rauga mīklas pat nerunājot.
Ak, jā, virsrakstā pieteicu, ka būs jaunas bildes. Būs arī.
Starp citu, - jauns padoms. Atradu vienā vācu lapā (tiem, kas lasa vāciski, rekomendēju www.tortentante.de, es lasīju divas naktis no vietas) labu recepti zem mastikas smērējamai masai. Nu, nepatīk man tie sviesta krēmi, un vienmēr arī marcipānu nevar likt. Tad, lūk, - katliņā uzkarsē (nevāra) 200 ml saldā krējuma, pārlej 400 gramiem sakapātas baltās šokolādes, izmaisa un notur ledusskapī nakti. Nākamajā dienā izņem laicīgi no ledusskapja (nu, vismaz stunda jārēķina), izmaisa un ar lāpstiņu apsmērē sagatavoto torti, vēl uz brīdi iemet ledusskapī, un var klāt pāri mastiku.
Bildes:
Kāzu torte (persiku - Rafaello torte ar mastiku un marcipāna rozītēm)
Mazas meitenītes dzimšanas dienas torte (biskvīta torte, pārklāta ar marcipānu, virsū - vafeles zīmējums)
Kāzu kliņģeris (viens no diviem)
Pirātu kuģa kūka mazam zēnam dzimšanas dienā
Vienkārši ābolu plātsmaize ar bezē mici. Vienkārši un efektīvi (un garšīgi, protams)
Nu, un 12 kg kāzu torte (biskvīta - mascarpones siera torte, pārklāta ar mastiku un dekorēta ar dažādām ogām)
.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nepacietībā mīņājos un gaidu nākamos jaunumus! ;)
AtbildētDzēstApbrīnojami! :) Kā gribētos to visu nogaršot! :)
AtbildētDzēst