Labdien, labvakar, labrīt, patīkamu jums konkrēto diennakts laiku!
Es esmu tepat, un viss ir labi. Re, kur sīka dāvana no manis - šīs sezonas mīļākā ābolkūka, cepiet un ēdiet!
250 g mīksta sviesta
200 - 250 g cukura (es lieku pat mazāk par 200, ja āboli saldi)
5 olas
2 TK vaniļas cukura (labākais manuprāt ir Dansukker, ar citiem nestrādāju, jo citos ir par daudz sintētiskā vanilīna)
350 g izsijātu kviešu miltu
2 līdzenas TK cepamā pulvera
āboli (pārsvarā pat nemizoju, tikai serdes izņemu, man tās mizas vismaz vasaras / rudens āboliem netraucē)
Cepeškrāsni uzkarsē līdz ~ 200 grādiem. Visas sastāvdaļas samaisa viendabīgā mīkla (miltus sajauc ar cepamo pulveri), iemaisa mazos gabaliņos sagrieztus ābolus (man vispār labāk patīk, ka ābolus pa virsu saber, tad kūka ir stingrāka, jo āboli nepaspēj līdz apakšai cauri tikt). Izlīdzina uz plāts (vai formā), kas izklāta ar cepamo papīru, cep apmēram 30 minūtes, pārbaudot ar iedurtu kociņu - kad tas sauss, kūka gatava.
Atdzisušu var apkaisīt ar pūdercukuru.
Un kamēr jūs cepat un ēdat, es saņemšos un uzrakstīšu vēl kaut ko. Un bildes salikšu. Bet īsumā - patiešām, patiešām. Ir labi.
Ja kas, tad šonedēļ RigaFood izstāde Ķīpsalā. Būšu rīt un parīt pa dienas vidu satiekama Dansukker stendā (ou, Dansukker taisa jaunu recepšu bukletu, es arī tur būšu ar dažām receptēm) ar šito pašu ābolkūku un rauga mīklu. Gaidu ciemos!
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru