sestdiena, 2012. gada 24. novembris

Izsludinu pieteikšanos uz Cepumu darbnīcu!

Mīļās un mīļie!
Šīs cepumu sezonas pirmās divas Cepumu darbnīcas notiks sestdien un svētdien - 1. un 2. decembrī. Piesakās, piesakās! Kārtība parastā - viss notiks Ikšķilē, līdzi jāņem priekšauts un ērti apavi(ja nu uzdejojam?), dalības maksa - Ls 12. Bērnus un vīrus / sievas atstājam mājās, pasākums visas dienas garumā, un rezultātā darbnīcas dalībnieki brauc mājās ar daudz, daudz garšīgiem cepumiem, atbilstošām receptēm un saldu smaidu sejā.
Pieteikšanās - telefoniski 29404124 vai elektroniski uz e-pastu ilzescaramellini@gmail.com. Vietu skaits katrā darbnīcā - 6 - 8, tā ka pirmie pie cepšanas tiks tie, kas pirmie pieteiksies!
Par citiem datumiem pagaidām ziņu nav, ļoti iespējams, ka būs vēl kāds pasākums, bet visticamāk - darbdienā, jo nedēļas nogaļu decembrī, šķiet, ir mazāk, nekā citos mēnešos Jums tā neliekas?

Kamēr apdomājat, kuram datumam labāk pieteikties, ielikšu divas vienkāršas receptes.

Pirmā - ātrie cepumiņi TV vakaram vai vienkārši ģimenes palutināšanai:

300 g miltu
200 g sviesta
2 olu dzeltenumi
14 g sausā rauga
3 ĒK skābā krējuma
3 ĒK cukura
nedaudz sāls
ar vaniļas cukuru sajaukts pūdercukurs apviļāšanai.

Mīkstu sviestu sajauc ar miltiem, sāli, cukuru, olu dzeltenumiem, krējumu, pēdējo iemīca sauso raugu. Samīca viendabīgu mīklu un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 - 170 grādiem. Mīklu sadala 4 - 6 daļās (atkarībā no tā, cik lielus vēlas cepumiņus), katru daļu izrullē apaļā pankūkā un sagriež 8 daļās - kā picu. Katru mīklas sloksni, sākot no platākā gala, sarullē, liek uz plāts, kas apklāta ar cepamo papīru, ar tinuma galu uz leju. Cep ~ 15 minūtes, - kamēr viegli gaišdzelteni. Izņem no krāsns un karstus kārtīgi apviļā pūdercukurā, kas sajaukts ar vaniļas cukuru (lūdzu, ne vanilīna cukuru, bet vaniļas cukuru!!!) Ja neapēd visus uzreiz siltus (...), pēc pilnīgas atdzišanas ieliek labi noslēdzamā traukā (Tup****are ir ļoti piemēroti. Var arī kādā metāla cepumu kārbā) un var uzglabāt pat pāris nedēļas.
Vienreiz izcepuši šādi, pamēģiniet kādu pildījumu, - kanēļcukuru, drupinātus riekstus ar cukuru, šokolādes kriksīti, dzērveni, žāvētu ķirsi!
Pielieku arī bildi:


Otra recepte drīzāk ir recepte - joks. Var jau būt, ka tas jāuztver nopietni, bet es, godīgi sakot, neesmu to pat izmēģinājusi, vienkārši kaut kad ievilku savā kāmja alā (lasi - recepšu krājumā). Piparkūku mīkla maizes mašīnai.

100 g medus
100 g iesala
200 g cukura
200 g sviests
60 ml karsts ūdens
800-900g milti (jāskatās pēc konsistences, cik daudz bērt)
1 tējk. soda
kanēlis, krustnagliņas, koriandrs, muskatrieksts, ingvers, melnie pipari - pēc vēlēšanās, samalti pulverītī (~1 TK no katras). var vēl pierīvēt citrona, apelsīna miziņu, ja ir luste.
process:
katliņā salikt medu, iesalu, sviestu un 100g cukura, likt uz lēnas uguns. citā kastrolī sagrauzdēt atlikušos 100g cukura un beigās pieliet 60ml karsta ūdens, kārtīgi samaisīt un liet iekšā pirmajā katliņā, uzvārīt un tūlīt vārošu liet iekšā mašīnas spainī. tālāk pieber 800g miltus un sodu, liek uz maisīšanas programmu (ja nav atsevišķi tādas, jāliek uz mīcīšanas/raudzēšanas un jāslēdz ārā, kad beidz mīcīt). jāskatās konsistence, varbūt vēl miltus var kādu sauju piebērt.

Par šo nekādu atbildību neuzņemos, bet jūs droši izmēģiniet un ziņojiet par rezultātu.

Visiem labu nedēļas nogali!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru