pirmdiena, 2011. gada 31. janvāris

Laiks rit sasodīti ātri


Patiešām.
Paskat, jau janvāra beigas.
Decembris aizlidoja vēja spārniem ar asti, kā jau te minēju, piparkūku mī(k)lā. Foršākā lieta, kas tapa no piparkūku mīklas, bija 3D zvani, sasieti ar smukām lentām. Bilžu nav. Toties ir vēl viens kg mīklas ledusskapī, varbūt jāizcep? Man beidzot sāk kāroties piparkūkas, decembrī jau nebija laika.

Pa starpu visam vēl esmu paguvusi 40 stundas apgūt divas svarīgas jomas - apsildīt degunu uzņēmuma finanšu vadībā un grāmatvedības pamatos. Pat eksāmenus nokārtoju, papīrus dabūju. Tas viss - caur Hipobankas administrēto ALTUM programmu. Hmm, kaut kā man šķiet, ka pārāk maz ir ļaužu, kas par šo interesējas un izmanto reālu iespēju mācīties (ja ne uzreiz kredītu ņemt, hehe).

VID elektroniskās deklarēšanas sistēma ir apsveicama. Vē, ir tik vienkārši tagad nodot visas atskaites.

Pamazām, palēnām viens pasūtījums atved nākamo, nu, ko nu es te daudz filozofēšu par vispārzināmu lietu - kvalitāte nodrošina kvalitāti un kāpina kvantitāti.

Hā, labā Krista uztaisījusi Ilze`s Caramellini vizītkartes un nu arī logotipu "Divu suņu beķerejai". Urbjos cauri likumdošanai par dzīvnieku barību un visu laiku šaustu sevi, ka neesmu vēl aizbraukusi uz Jelgavu, uz Vet.fakultāti pakonsultēties ar dzīvnieku fiziologiem. Toties suņu cepumi tiek degustēti uz nebēdu, nu jau manā arsenālā ir piecas stabilas receptes - burkānu kraukšķi, tunča krekeri, jēra kraukšķi, siera kraukšķi un banānu kraukšķi. Suņiem garšo ļoti, un arī mazie suņu izstādes divkājainie skatītāji vakar Saldus suņu izstādē nesmādēja.

Visiem sekotājiem, kas interesējās par pīto maizīšu darināšanas tehniku - rīt pie manis viesosies "Praktiskais Latvietis", kopā cepsim tējas maizītes (tās, ko vācieši sauc par "Bienenstich" - rauga mīklas plātsmaize ar vārīto krēmu un mandeļu griljāžu pa virsu), rādīšu pīto maizīšu gatavošanu soli pa solim, liesim cukurgaiļus un droši vien uzcepsim arī kādu suņu cepumiņu. Fotopamācības ceru pēc tam ievietot arī šeit.

Drīz atsāksies tirdziņu sezona.
Savukārt no 11. līdz 13. februārim "Ilze`s Caramellini" un "Divu suņu beķereja" piedalīsies tūrisma gadatirgū BALTTOUR 2011 Ķīpsalā.

Un ja nu kāds izlasa un interesējas -
5. februārī - kliņģera darbnīca Ikšķilē!

Kopā mācīsimies samīcīt labu kliņģera mīklu, sagatavot vairāku veidu pildījumus, veidot dažāda veida pīnes un dekorēt gatavo kliņģeri.

Dalības maksa - Ls 10, vietu skaits ierobežots.

Pieteikšanās un vairāk informācijas - ilzescaramellini@gmail.com

P.S. Man šķiet, ka viss būs labi. Ja vien es tūlīt iešu uz virtuvi un sākšu rosīties, tad viss būs. Šodien jāuzcep kliņģeris kora meitenēm, kas mani dūšīgi apsveica pag. nedēļas vārdadienā. Tas tak labs iemesls kliņģera cepšanai, vai ne? Citu nevarēju atrast.