trešdiena, 2011. gada 14. septembris

Dažas jaunas bildes

Pagājusī nedēļa pagāja (he, labi skan... "pagājusī nedēļa pagāja"... protams, ka pagāja, jo "pagājusī" nedēļa nevar "paskriet", tad tā būtu "paskrējusī nedēļa") Riga Food zīmē Ķīpsalā. It kā tikai divas dienas tur biju, it kā tikai katru dienu pa četrām stundām, bet - tik piepildītas un foršas! Paldies izdarīgajām asistentēm par trauku mazgāšanu, bet galvenais, - Ivetiņai par doto iespēju cept rauga mīklas bulciņas un cepumus Ķīpsalas hallē. Pa visiem kopā notiesājām kādas 25 plātsmaizes un kādus 10 kg cepumu, par 16 kg rauga mīklas pat nerunājot. Ak, jā, virsrakstā pieteicu, ka būs jaunas bildes. Būs arī. Starp citu, - jauns padoms. Atradu vienā vācu lapā (tiem, kas lasa vāciski, rekomendēju www.tortentante.de, es lasīju divas naktis no vietas) labu recepti zem mastikas smērējamai masai. Nu, nepatīk man tie sviesta krēmi, un vienmēr arī marcipānu nevar likt. Tad, lūk, - katliņā uzkarsē (nevāra) 200 ml saldā krējuma, pārlej 400 gramiem sakapātas baltās šokolādes, izmaisa un notur ledusskapī nakti. Nākamajā dienā izņem laicīgi no ledusskapja (nu, vismaz stunda jārēķina), izmaisa un ar lāpstiņu apsmērē sagatavoto torti, vēl uz brīdi iemet ledusskapī, un var klāt pāri mastiku. Bildes: Kāzu torte (persiku - Rafaello torte ar mastiku un marcipāna rozītēm) Mazas meitenītes dzimšanas dienas torte (biskvīta torte, pārklāta ar marcipānu, virsū - vafeles zīmējums) Kāzu kliņģeris (viens no diviem) Pirātu kuģa kūka mazam zēnam dzimšanas dienā Vienkārši ābolu plātsmaize ar bezē mici. Vienkārši un efektīvi (un garšīgi, protams) Nu, un 12 kg kāzu torte (biskvīta - mascarpones siera torte, pārklāta ar mastiku un dekorēta ar dažādām ogām)
.

otrdiena, 2011. gada 6. septembris

Tikai nesakiet neko :)

Labdien, labvakar, labrīt, patīkamu jums konkrēto diennakts laiku!
Es esmu tepat, un viss ir labi. Re, kur sīka dāvana no manis - šīs sezonas mīļākā ābolkūka, cepiet un ēdiet!

250 g mīksta sviesta
200 - 250 g cukura (es lieku pat mazāk par 200, ja āboli saldi)
5 olas
2 TK vaniļas cukura (labākais manuprāt ir Dansukker, ar citiem nestrādāju, jo citos ir par daudz sintētiskā vanilīna)
350 g izsijātu kviešu miltu
2 līdzenas TK cepamā pulvera
āboli (pārsvarā pat nemizoju, tikai serdes izņemu, man tās mizas vismaz vasaras / rudens āboliem netraucē)

Cepeškrāsni uzkarsē līdz ~ 200 grādiem. Visas sastāvdaļas samaisa viendabīgā mīkla (miltus sajauc ar cepamo pulveri), iemaisa mazos gabaliņos sagrieztus ābolus (man vispār labāk patīk, ka ābolus pa virsu saber, tad kūka ir stingrāka, jo āboli nepaspēj līdz apakšai cauri tikt). Izlīdzina uz plāts (vai formā), kas izklāta ar cepamo papīru, cep apmēram 30 minūtes, pārbaudot ar iedurtu kociņu - kad tas sauss, kūka gatava.
Atdzisušu var apkaisīt ar pūdercukuru.

Un kamēr jūs cepat un ēdat, es saņemšos un uzrakstīšu vēl kaut ko. Un bildes salikšu. Bet īsumā - patiešām, patiešām. Ir labi.

Ja kas, tad šonedēļ RigaFood izstāde Ķīpsalā. Būšu rīt un parīt pa dienas vidu satiekama Dansukker stendā (ou, Dansukker taisa jaunu recepšu bukletu, es arī tur būšu ar dažām receptēm) ar šito pašu ābolkūku un rauga mīklu. Gaidu ciemos!