pirmdiena, 2010. gada 25. janvāris

Sasniegtais iedvesmo

SORTIMENTS - tāds ir mana izaicinājuma vārds. Ar ko es atšķiršos? - sortiments būs viena no atšķirības zīmēm
Pāris dienas pavadīju, ierakusies maizes ražošanas tehnoloģijās - no Vācijas pasūtītā grāmata ir kas krietni vairāk par "jaunā konditora rokasgrāmatu", he, vismaz receptūras citas.
Mieru nelika un nelika brēceļi - jau kopš tā brīža, kad vācietis Sylvio man pajautāja, vai es arī tādus varu sacept. Lūk, ko nozīmē kodēšana, es viņam toreiz teicu, ka varu arī brēceļus, cik tik uziet. Nu, tā. Izrādās, es patiešām protu cept arī brēceļus. Šodien vienu porciju izcepu un nonācu pie secinājuma, ka ne vienmēr pirmie kucēni jāslīcina. Protams, tie vēl būs jāuzlabo, vajadzētu dabūt bik lielākus un bik trauslāku garoziņu, vēl poraināku mīkstumu, bet PRINCIPĀ es māku cept brēceļus. Jāeksperimentē ar krāsns temperatūru. Vēlāk nobildēšu, ja Ieva visus nepaspēs apēst ("Mammu," viņa teica, "šitie ir tādi, kā mēs Vācijā ēdām!")

2 komentāri:

  1. Aizraujoši! Izlasīju arī citus ierakstus, Tu iedvesmo. BET KAS IR BRĒCEĻI?

    AtbildētDzēst
  2. Mmm, paldies par labiem vārdiem! Brēceļi (jeb vāciski "Laugenbrezel") ir tipisks Bavārijas un Švābijas sāļais kliņģeris.

    AtbildētDzēst