sestdiena, 2010. gada 13. februāris

Mācos jaunas lietas








Šī diena ir pavadīta LIELISKI!!! - pēc olimpisko spēļu atklāšanas nakts miegaina devos uz Rīgu, lai pie Kaļķu vārtu konditores Dinas Giras apgūtu marcipāna dekoru, marcipāna pārklājumu un cukura mastikas veidošanu. Šis pasākums lieliski sakrita ar manu nepieciešamību pēc nedēļas cept kūku 70 personām ar īpašu zīmējumu virsū - par šo ziņošu pēc nedēļas!
Tu dzīvo, dzīvo, tu ik pa laikam izcep kādu kūku, tev liekas, ka tu jau kaut ko zini (un patiesībā - zini arī), un tad laikam svarīgākis ir nepazaudēt to sajūtu, ka jāmācās ir joprojām un visu laiku, nepārtraukti.
Viss pārējais - pievienotajās bildēs. Visu tur redzamo taisīju PATI, PATI, PATI, lieliskas meistares pieskatīta.

Bildē redzamā kūka - biezpiena - maskarpones kūka, ko manējie vakarā atzina par izcili labu (Guntaram gan negaršo marcipāns):
biskvīts, biezpiens, putukrējums, maskarpones siers, želatīns, cukurs, noformēšanai - marcipāns ar cukuru un cukura glazūra.
1 biskvīta ripu samitrina ar cukura sīrupu, izlīdzina 1/2 no biezpiena krēma (biezpienu samaisa ar sieru un putukrējumu, kam pievienots cukurs un kurā iemaisīts izkausēts želatīns), uzliek otru ripu, ko arī samitrina ar sīrupu, uzliek otru 1/2 krēma, trešo ripu, kārtīgi iespiež, ar atlikušo krēmu nolīdzina sānu malas, liek ledusskapī uz kādu brīdi, lai sastingst. Pa to laiku marcipānu ar cukuru starp divām plēves kārtām (vai vēl labāk - diviem silikona paliktņiem) izrullē lielā ripā (biskvīta diametrs + malu augstums + neliela uzlaide drošībai), to uzmanīgi klāj uz kūkas, piespiež. Tālāk - pēc izvēles - vai nu dekorē šo pēc vēlmes un iespējām (piemēram, ar marcipāna figūrām, augļiem etc.), vai arī no Royal Icing pagatavo glazūru, ar ko pārklāj kūku, - šis ir tas variants, kas redzams bildē. Dekorē.
Ko es nezināju? - piemēram, to, ka marcipāna pārklājuma tortes nedrīkst likt ledusskapī. Arī pūdercukura glazūras pārklājumus ne.

Sarkanā roze uz kūkas veidota ar rokām no iekrāsota marcipāna, dzeltenīgā roze uz dekoru šķīvja - no neiekrāsota marcipāna, bet pēc izveidošanas bik iepūderēta ar pulverveida pārtikas krāsu. Pārējās marcipāna figūras veidotas no iekrāsota un / vai neiekrāsota marcipāna, izmantojot silikona formas.
Koši baltā roze veidota ar rokām no cukura mastikas masas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru