otrdiena, 2012. gada 11. decembris

Sīkumi ir svarīgi

Sīkumi patiešām ir svarīgi, un daži no šiem nemaz nav sīkumi. Varbūt pat neviens no šiem nav sīkums. Priecāšos, ja šī info kādam noderēs.
Ja tev vajag lentītes, ar ko aizsiet dāvanu maisiņus, apsiet piparkūkas vai darīt jebko līdzīgu, šobrīd labākais piedāvājums ir fabrikas "Lenta" veikalā Rīgā, Jelgavas ielā. Jā, rindā parasti jāpastāv, viss notiek lēni, ar karti norēķināties nevar (!!!), toties lentīšu, lentu, mežģīņu & Co. izvēle pārliecina.
Turpat blakus "Lentai" - pagalmā - ir uzņēmums "Velplev", kas ražo un tirgo dažādu veidu un izmēru pārtikas celofāna maisiņus. Norēķini tikai ar pārskaitījumu (puisis pielaiž pie sava datora, neaizmirstiet internetbankas kodu karti!), vairums maisiņu nopērkami pakās pa 500 (bet dažkārt tieši vajadzīgie ir arī pa 200 vai 250, un ticiet man, tas nav daudz, turklāt, kāds pārsteigums!!! - tie nebojājas), bet ir vērts. Ieteicams paņemt līdzi iepakojamo priekšmetu (piparkūku, piemēram), lai piemeklētu pareizo izmēru.
Ja piparkūkām vajag īsto krāsu un garšu, labākais ieteikums - Dansukker tumšais cukura sīrups. Ticiet man! Iesala ekstrakts (kas piparkūkām dod vairāk mīkstuma un manai garšai ne īpaši iecienīto pliekano iesala garšu) vienā no mazcenu veikaliem maksā gandrīz 2 latus par 650 g. 750 g Dansukker tumšā sīrupa veikalā maksā zem Ls 1,30. Ir vērts pat tad, ja samīci tikai vienu mīklas kilogramu, - ja arī cenā starpība ne tik liela, tad garšā gan. Ar tumšo sīrupu piparkūkas iznāk kraukšķīgākas.
Var, protams, burties un piparkūku garšvielu kombināciju meistarot pats, bet ērti un efektīvi ir "LaNordijā" Ulbrokas ielā nopirkt piparkūku garšvielu maisījumu. Kas svarīgi, - atšķirībā no citās bāzēs nopērkamajām importētajām piparkūku garšvielām šajās NAV anīsa. Latvju garšai, ja kas, anīss reti kad patīk (tikai tiem dīvainajiem cilvēkiem, kas ir ar mieru ēst lakricu... to, lūk, es nesaprotu. Lakrica NAV ēdama :)). Zinu stāstu par to, kā tas izveidots: lanordieši aptaujāja lielu baru Latvijas konditoru un noskaidroja populārākās piparkūku garšvielu maisījumu receptes, un tad izrādījās, ka anīsu praktiski pie mums piparkūkās nelieto (un pareizi dara, vēēēēē!)Kopš tā laika LaNordija tirgo Ziemassvētku garšvielu maisījumu bez anīsa (un arī pareizi dara!)Mazākais iepakojums - 1 kg, bet to var sadalīt vairākas draudzenes, lai katrai tiek. Maisījuma proporcijas ļoti labas, neko neprasās papildināt vai mainīt.
Toties vislielākā piparkūku formiņu daudzveidība sastopama Gemosā. Šogad plaukti jau diezgan paplicināti, bet kopumā - riktīgi viegli krist kārdinājumā. Mans šī gada atklājums - piparkūku šūpuļzirdziņš. Forma it kā nekāda, izcepts jau drusku labāk, bet, kad noglazē ar pūdercukuru un ietūcī sniegpārsliņām rotātā maisiņā + apsien ar lentīti, ui, daile!!!
Starp citu, jelgavnieki, Ilze`s Caramellini piparkūkas (un ne tikai) nopērkamas arī pie jums - Jelgavā, Raiņa ielā 17, veikalā "dbdaba". Šorīt turp aizbrauca laba kraviņa ;).
Ielieku zirdziņa bildi, lai jūs zināt, (p)ar ko es te cepos.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru