svētdiena, 2016. gada 10. aprīlis

Joka pēc saglabātas trīs foršas receptes

Neprasiet man neko :). Pieņemsim, ka tā ir manas dzimšanas dienas ēdienkarte.

Avokado jogurta aukstā zupa ar vistu, čili un maizes grauzdiņu

Sastāvdaļas (1 porcijai):
• Avokado – 90g
• Grieķu jogurts – 50g
• Laima sula – 5g
• Čili – 1g
• Maskarpone – 15g
• Ūdens – 20g
• Kinza - 3g
• Vistas fileja – 50g
• Šalote – 20g
• Ķiploks – 4g
• Rudzu maize – 70g
• Sviests – 4g
• Garšvielas – 4g

Sagatavo sastāvdaļas: avokado (50) nomizo, sagriež un ievieto blenderī. Pievieno jogurtu, laima sulu, sakapātu čili, maskrponi, kapātu kinzu. Blenderē līdz viendabīgai konsistencei. Pakāpeniski pievieno ūdeni, lai padarītu zupu šķidrāku. Atdzesē ledusskapī.
Vistas fileju (35) sagriež mazos gabalos un cep sviestā. Pievieno smalki sakapātu šaloti (15) un ķiploku (3), garšvielas pēc izvēles.
Maizi (50) sagriež vēlamajā formā, apsmērē ar eļļu, garšvielām, cep, kamēr gatavs.

Laša fileja ar dedzināta sviesta ziedkāpostu biezeni, burkānu risoto, vītinātiem ķirštomātiem un sēņu siera mērci

Sastāvdaļas (1 porcijai):
• Lasis ar ādu - 135g
• Olīveļļa – 5g
• Puķkāposti – 102g
• Piens – 25g
• Ūdens – 100g
• Sviests – 23g + 5g
• Burkāni – 100g
• Šalote – 5g
• Ķiploki – 2g
• Cietais siers - 7g + 15g
• Baltvīns – 15g
• Saldais krējums 35% - 10g
• Spināti – 6g
• Sēņu buljons – 5g
• Šampinjoni – 45g
• Dīgsti – 2g
• Ķirštomāti – 35g
• Garšvielas – 5g

Notīra puķkāpostus (88), tikmēr katliņā uzvāra ūdeni ar pienu, pievieno puķkāpostus(80), vāra kamēr mīksti. Nokāš, ievieto blenderī, pievienojot sviestu. Blenderē līdz viendabīgai masai. Burkānus (65) sagriež kubiņos, apcep, pievieno kapātus sīpolus un ķiplokus, baltvīnu. Kad baltvīns iztvaikojis, pievieno saldo krējumu, rīvētu parmezāna sieru un pirms likšanas uz šķīvja – sakapātus spinātus.
Apcep šampinjonus(30). Uzkarsē buljonu, pievieno šampinjonus, parmezāna sieru. Vāra, pievieno sviestu, lai sabiezē.
Ķirštomātus(30) pārgriež uz pusēm un pārkaisa ar garšvielām, uz pāris minūtēm ievieto krāsnī, pēc tam atstāj siltumā līdz pasniegšanai.
Lasi(130) notīra, izņem asakas, pārkaisa ar sāli un pipariem, cep uzkarsētā pannā.

Biezpiena banānu krēms ar zemeņu zupu

Sastāvdaļas (1 porcijai):
• Biezpiens 9% - 80g
• Banāni – 73g
• Pūdercukurs – 20g
• Zemenes – 100g
• Cukurs – 20g
• Ūdens – 50g
• Lazdu rieksti – 5g
• Piparmētra – 2g (dekorācijai)

Biezpienu (70), banānus(45) un pūdercukuru ievieto blenderī, blenderē līdz viendabīgai masai. Izkāš caur sietu, liek ledusskapī atdzesēties.
Uzvāra ūdeni ar cukuru, pievieno zemenes(80/40), uzvāra. Sablenderē gatavo masu.
Lazdu riekstus apgrauzdē, sasmalcina un dekorē desertu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru