otrdiena, 2009. gada 29. decembris

Starp diviem svētkiem

Vaiii, pati sev izlūdzos piedošanu par pazušanu...
Lūk, manas pēdējā laika konditoriskās aktivitātes:
- lai arī samazinātā formātā, tomēr arī šogad notika Lielie Cepumsvētki. Bijām divatā ar Lailu, un tomēr laikā no pl. 11 līdz pl. 20 izcepām 16 šķirņu cepumus. Labā marcipāna smilšu cepumu recepte nekādi nedevās rokās, tie šogad izpalika, karamelīnī SPECIĀLI necepu, bet mani favorīti šogad - veseli trīs. Vaniļas cepumi ar šokolādes glazūru un pistāciju riekstiem; makadamijas riekstu cepumi un "sniega bumbas" ar citronu glazūru un kokosriekstu skaidiņām. Nupat atcerējos, ka otrā ledusskapī kaut kur jābūt vismaz trīs mīklām, ko nepaspējām izcept... He, rītdienas plāns skaidrs :))

Lūk, vaniļas cepumi ar šoko un pistācijām:

Produkti
250 g miltu
125 g cukura
2 olu dzeltenumi
150 g sviesta
125 g maltu mandeļu
1 paciņa vaniļas cukura

100 - 150 g tumšās šokolādes
2 ĒK sviesta
Pistāciju rieksti apkaisīšanai

Gatavošana
1. Visas mīklas sastāvdaļas samīca gludā mīklā, liek ledusskapī uz 1 stundu. Izrullē, sagriež rombos (lai cepumi būtu vienādāki, tomēr izmantoju formu - lāsītes, ~ 3 x 2 cm).
2. Cep pie 220 grādiem ~ 10 minūtes.
3. Ar izkausētu šokolādi, kas sajaukta ar sviestu, cepumus salīmē pa diviem kopā. Vienu stūrīti (manu "lāsīšu" gadījumā - apaļo galu) iemērc glazūrā, pēc tam - sakapātās pistācijās. Ļauj sastingt.

- nākamā kulināriski beķeriskā aktivitāte - pīrāgi uz Ziemsvētkiem. Rauga mīklai pieliku arī nedaudz ierauga (nopērkams Gemosā), mīkla bija izcili gaisīga un gatavās maizītes ieguva papildu spēju pretoties izkalšanai - ILGĀK SVAIGS!

- šodien, oi, gandrīz vai kauns atzīties... nopirku maizes cepamo automātu :)). Pirmais eksperiments - ciabatta no Sky pirkta gatavā miltu maisījuma. Baigi garšīgi! Otrais eksperiments pašlaik ir aparātā - baltmaize parastā. Man nepatīk tas caurums apakšā, kas maizē paliek no mīklas maisītāja, tāpēc pēc mīklas samīcīšanas fāzes pacentos izķeksēt to mīcītājspārnu ārā. tam taču nekādi nevajadzētu ietekmēt maizi, vai ne?

Beķereja, beķereja. Dace nesen atsūtīja pāris adreses, kur varētu iet izlūkot telpas. Turu viņu pie dziesmas, ceru parīt - gada pēdējā dienā paklīst pa Rīgas centru. Galvā perinās arī pāris idejas sortimentam. Uiuiui, man vajadzēs labu, ļoti labu iepakojuma štukotāju!

Tāda sajūta, ka kaut kam ir jānotiek. Un jānotiek tuvākajā laikā. CIk tad ilgi var sēdēt un cept automātmaizi???

1 komentārs:

  1. ja ziņu pievieno 22:22, tad tici man - tas nav nejauši, un atbalsts IR un tiešām - lai tam maisam gals beidzot nāk vaļā... dod ziņu ko vecgada vakarā būsi apskatījusi!!

    AtbildētDzēst