sestdiena, 2009. gada 7. novembris

Farīna cukurs

Iepriekšējais ieraksts izraisījis jautājumu no vairākiem lasītājiem par to, kas ir farīna cukurs.
Jūs jautājat, es atbildu :))
Farīna cukurs ir neattīrīts, nerafinēts cukurniedru cukurs, kam, šķiet, pievienots sīrups. Mitrs, tumši brūns, smaržo pēc karamelēm, mazliet rūgtens un smaržīgs... Izcili piemērots piparkūkām, visām medus mīklām, maizes cepšanai, dažādai smalkajai konditorejai - cepumiem. Piemēram, maniem mīļajiem karamelīnī.
Attaisītu paciņu jāglabā cieši noslēgtu, lai cukuriņš nesacietē un neizgaro viss labums. Latvijā labākais pieejamais (ka tikai ne vienīgais) ir Dansukker farīna cukurs.

Starp citu, ja kāds vēlas rudzu bīdeļmiltus, man ir šobrīd 20 "lieki" kilogrami, - Rīgas Dzirnavnieks pārdod tikai 40 kg maisos, man akūti vajadzīgi tikai 20 kg. Cūkas cepetis rudzu mīklas mētelī? Skrandu lauši (nu, jūs jau saprotat)? Rudzu miltu speķa pīrāgi? Karašas? Maizīte?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ierakstīt komentāru